Niets zo heerlijk als een kopje koffie bij de start van je dag. En het liefst niet zomaar een kopje, maar een perfecte Italiaanse espresso of nog beter … een doppio! Een doppio is een dubbele espresso. Je geniet dus van de intense, volle smaak van een espresso maar je kopje is beter gevuld dan bij het pittige, kleine koffieshot.
Dossier aangeboden door De'longhi.

Leer de trucjes van de barista

Wil jij van een barista de kneepjes van het vak leren om de lekkerste doppio te maken als kickstarter van jouw dag? Specialiste Jaantje Van Damme toont je in dit filmpje welke ingrediënten onontbeerlijk zijn bij het creëren van je ideale koffiemoment: van de selectie van de juiste koffiebonen tot de maling van de bonen en de druk van het water.

Zo maal je koffiebonen naar jouw smaak

Met behulp van de elektrische koffiemolen van De’Longhi is koffiebonen malen een koud kunstje. Met dit toestel kan je de bonen naar jouw smaak malen op maar liefst dertien verschillende standen. De maalstand bepaalt hoe grof of hoe fijn de koffie gemalen is en hoe snel het water dus kan doorlopen.

Bij een espresso kies je voor een fijne maling, zodat het water snel kan doorlopen. Grof gemalen koffie proeft iets zuurder en heel fijn gemalen koffie dan weer pittiger en bitterder. In het reservoir van deze performante machine kan je tot 170 gram bonen malen, goed voor 14 overheerlijke kopjes.

Compact en stijlvol espressoapparaat

Met het compacte halfautomatisch pompdruk espressoapparaat Dedica Style van De’Longhi maak je in een mum van tijd de ideale espresso of doppio. Na 40 seconden is het toestel gebruiksklaar. Een eenvoudig bedieningspaneel met drie verlichte knoppen maakt van koffie maken kinderspel. Je kunt je kopje bovendien zowel met gemalen espressokoffie als met ESE servings bereiden. En dankzij de professionele filterhouder met drie verschillende filters verkrijg je steeds de perfecte cremalaag. Handig én mooi… want met z’n stijlvolle design is dit espresso-apparaat ook een classy blikvanger in je keuken.