Vier uur: dat betekent tijd voor een pauze! En dan het liefst een pauze mét koffie, een cappuccino bijvoorbeeld. Want hoewel Italianen deze espresso met opgeklopte en gestoomde melk nooit bestellen na de middag, vinden wij in België dat de zachte combinatie ideaal is als vieruurtje.
Dossier aangeboden door De'longhi.

Zo maak jij de perfecte cappuccino

Wil jij ook thuis kunnen genieten van de perfecte cappuccino? Dan moet je beslist ons filmpje met de tips en tricks van barista Jaantje Van Damme bekijken. Alles draait om de juiste balans tussen melk en koffie. En om de ideale koffiebonen, natuurlijk! Barista Jaantje kiest bijvoorbeeld voor Braziliaanse bonen met een chocoladetoets die voldoende krachtig zijn, zodat de melk niet overheerst. 

Smaak verzekerd!

Omdat de bewaring van de koffiebonen heel belangrijk is voor de smaak van je koffie, heeft het volautomatische espressomachine PrimaDonna S Evo van De’Longhi een dubbelwandig bonenreservoir. Zo ben je zeker dat alle smaak en aroma’s bewaard blijven. Je kunt bij dit apparaat overigens zowel gemalen espressokoffie als koffiebonen gebruiken: handig!

Met één druk op het bedieningspaneel maakt Jaantje in een mum van tijd de perfecte espresso. Je kan zelf makkelijk de sterkte van de koffie instellen: helemaal op maat van jouw smaak! Met het extra stoompijpje bereidt de barista vervolgens het melkschuim om de cappuccino af te werken.

Wil jij het liever wat sneller en vooral makkelijker? Dan kan je bij dit toestel ook met één druk op de knop genieten van je favoriete drankje: cappuccino, caffé latte, latte macchiato… Het gepatenteerde, innoverende LatteCrema-systeem maakt voor elk kopje de perfecte melkschuimlaag op de juiste temperatuur.

Latte art: zo begin je eraan

Benieuwd hoe je jouw cappuccino kan afwerken met prachtige latte art? Ga dan aan de slag met de tips van de barista op het einde van het filmpje. En na wat oefenen creëer jij ook een gestileerd tulpje bovenop jouw kopje, net als in je favoriete koffiebar… Dan smaakt die homemade cappuccino nóg lekkerder!