Jules Hesters en Bryan Boussaer favoriet in de AVS Cup U23
Vorig jaar won Gentenaar Jules Hesters met Gerben Thijssen de jongerenzesdaagse. Foto: Marc Van Hecke

Kort voor de vedetten van het ovaal alle aandacht naar zich toetrekken in ‘t Kuipke mogen de beloften morgenavond het publiek opwarmen. Vorig jaar won Gentenaar Jules Hesters met Gerben Thijssen de jongerenzesdaagse. Thijssen debuteert aan de zijde van de ervaren Duitser Leif Lampater bij de profs.

Hesters, die met Bryan Boussaer opnieuw topfavorioet is, moet nog even toekijken. “Uiteraard droom ik er van om ooit de Gentse zesdaagse te rijden. Gerben is bijzonder klassevol. De Europese titel afvalling bij de elite in Berlijn zet dat extra in de verf”, zegt Jules net voor hij de benen losgooit in ‘t Kuipke. Iljo Keisse komt net op dat moment even piepen in de Gentse piste.

“Vier dagen geleden vierde ik mijn negentiende verjaardag. Ik heb nog wel even tijd. Op dit ogenblik beschikken we over een zeer sterke baanselectie. Was ik een paar jaar eerder geboren, dan had ik nu misschien al kunnen proeven van de echte zesdaagse”, knipoogt de olijke Gentenaar. “Ik train mee met de pisteselectie en moet daar binnen de kortste keren de vruchten van plukken.”

“We wonnen de driedaagse in Londen en niet zo maar. De manier waarop mocht er best zijn. We domineerden van begin tot einde. Deze week is het deelnemersveld iets beter gestoffeerd dan in Londen. Het Italiaanse duo, Filippo Ferronato-Matteo Donega, is niet te onderschatten. Dat we de eerste twee dagen puntenkoersen moeten afwerken, is niet meteen in ons voordeel. Gelukkig hebben we daarna nog vier dagen om brokken te maken in de ploegkoersen. We gaan vol voor de overwinning, maar ik besef dat het niet zonder slag of stoot zal gaan.”

Van Matthias Van Beethoven-Arne De Groote, twee ervaren krijgers, wordt het nodige weerwerk verwacht. Maths Heinderson-Vincent Meyers en Mathias Lefeber-Michael Steyaert krijgen ook kansen in ‘t Kuipke.