Winnaars Twee tot de zesde macht krijgen hun geld
Foto: © VRT

De winnaars van de afleveringen van Twee tot de zesde macht die niet meer uitgezonden zullen worden in de nasleep van de affaire rond presentator Bart De Pauw zullen sowieso hun prijzengeld krijgen. Dat laat de VRT weten.

De zondagavondquiz Twee tot de zesde macht, met 1,19 miljoen kijkers vorige week zondag nog het best bekeken programma van het weekend, werd vorige week door de VRT geschrapt nadat presentator Bart De Pauw door enkele vrouwen werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie. Daardoor werden vier afleveringen, die al waren opgenomen, niet uitgezonden.

Wie de finale van de quiz wint, krijgt 10.000 euro. In het contract van de deelnemers staat echter dat de uitzendingen op televisie moeten komen. Bij de klantendienst van de VRT liepen de voorbije dagen enkele vragen binnen van winnaars die in een aflevering zaten die nog niet was uitgezonden.

VRT garandeert echter dat deze uitbetaling zal gebeuren, ondanks dat het programma niet meer wordt uitgezonden. Als de deelnemende BV’s de finale van de quiz winnen, gaat het prijzengeld naar De warmste week van Music for life.

VRT heeft hierover contact gehad met het productiehuis Koeken troef, dat het geld moet uitbetalen.