Modeblad reageert op het gefotoshopte haar van zwarte Oscarwinnares
Foto: AFP
Toen Keniaans model en Oscarwinnares Lupita Nyong'o merkte dat magazine Grazia voor de coverfoto een deel van haar kroeshaar had weggefotoshopt, postte ze een boze en teleurgestelde reactie op sociale media. Het modeblad heeft ondertussen ook gereageerd.

De Keniaanse actrice en Oscarwinnares Lupita Nyong'o haalde zwaar uit naar het Britse modeblad Grazia UK. Op sociale media liet ze duidelijk merken dat ze 'boos en teleurgesteld' was dat het tijdschrift een deel van haar haardos weg had gefotoshopt voor de coverfoto.

Op Instagram postte ze de cover en hoe haar kapsel eruit zag op de shoot. Daarop is duidelijk te zien hoe haar kroeshaar met Photoshop werd weggehaald. 'Hoewel ik ben opgegroeid met de gedachte dat een lichte huid en steil haar het mode-ideaal zijn, weet ik dat mijn donkere huid en kroeshaar ook prachtig zijn', schrijft Nyong'o op Instagram. De actrice laat nog weten dat ze hier niets van wist en dat ze nooit toestemming voor deze bewerking zou hebben gegeven.

De actrice sluit haar post af met #dtmh of Don't Touch My Hair. Een hashtag die in het leven werd geroepen nadat ook de vlecht van Solange Knowles werd weggeknipt voor een coverfoto. 

Grazia UK heeft op Instagram ondertussen excuses aangeboden. Het tijdschrift ontkent de fotograaf te hebben gevraagd om de afbeelding te bewerken. Het modeblad benadrukt voor diversiteit te zijn.