Tennis ranking: Goffin blijft achtste, Mertens bij de vrouwen status quo op 35
Elise Mertens. Foto: Photo News

David Goffin behoudt op de nieuwe ATP-ranking de achtste plaats, zijn hoogste notering ooit. De Spanjaard Rafael Nadal blijft de stand aanvoeren.

Bovenaan de stand geen verschuivingen. Nadal blijft ongenaakbaar op één, voor de Zwitser Roger Federer en de Duitser Alexander Zverev. Nadal is er bovendien al zeker van om 2017 op de hoogste plaats af te sluiten.

Goffin blijft status quo op de achtste stek. De Luikenaar werkt momenteel de ATP Finals in Londen af waar hij in zijn eerste wedstrijd Nadal in de ogen kijkt. Steve Darcis (-1) is de tweede Belg op de 76ste plaats voor Ruben Bemelmans (106e) en Arthur De Greef (174e).

Ook bij de vrouwen geen verandering. De Roemeense Simona Halep staat op kop, en houdt de Spaanse Garbine Muguruza en de Deense Caroline Wozniacki achter zich. Belgiës beste tennisster is Elise Mertens die haar 35ste stek vasthoudt. Ook de twee andere Belgen in de top honderd, Alison Van Uytvanck (75e) en Kirsten Flipkens (76e), blijven op hun positie staan. Yanina Wickmayer (113e), Maryna Zanevska (153) en Ysaline Bonaventure (186e) moeten enkele plaatsen inleveren.