Vandoorne na opgave:
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team
Stoffel Vandoorne verlaat teleurgesteld Brazilië nadat hij bij de start in de tweede bocht langs beide kanten werd geraakt. Opgave en weg eventuele kans op punten.

Het is van de GP van Monaco geleden dat Stoffel Vandoorne nog eens de finish niet haalde. Stoffel Vandoorne kwam in een incident terecht met Kevin Magnussen en Daniel Ricciardo. Een tegenvallend resultaat voor Vandoorne, die hoopte op punten in Brazilië.

"Het was natuurlijk niet de race die ik wilde. Ik kwam goed weg van de grid en ging in gevecht met Ocon en Grosjean. We raakten elkaar bijna in de eerste bocht, toen ik hen bijna voorbij was."

"In de tweede bocht werd ik 'gesandwicht' door Magnussen en Ricciardo. Ik kon nergens heen. Dat was een ongelukkig einde van mijn race. Naar mijn mening kon ik niks doen om het incident te voorkomen."

Vandoorne hoopte om op het circuit van Interlagos om punten te kunnen strijden. Teamgenoot Fernando Alonso slaagde er uiteindelijk wel in om als achtste in de punten te finishen. Alonso springt daardoor met nog één race te gaan over Vandoorne in de wk-tussenstand.

"Ik zie dit als een gemiste kans om punten te scoren. Op vrijdag leek onze snelheid veelbelovend. Met de warme omstandigheden en mijn goede start denk ik dat we een goede kans hadden om punten te scoren. Dat is erg jammer", besluit Vandoorne.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: