Bart De Pauw reageert via zijn advocaat: ‘Wil mij bij iedereen excuseren’
Foto: BELGA

‘Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Ik wil mij via deze weg dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld. Dat is niet ok en dat zal niet meer gebeuren.’ Dat laat Bart De Pauw weten via zijn advocaat.

Dat heeft Bart De Pauw zondagavond laten weten via zijn advocaat Michaël Verhaeghe. 'Voor mijn cliënt en ik biedt dit onderzoek eindelijk de mogelijkheid om -zoals het behoort, sereen en met een correcte analyse van de feiten- verweer te kunnen voeren tegen de keiharde aantijgingen die tot dusver in de media tegen hem zijn gelanceerd', laat Verhaeghe weten. 'De zaak is volledig ontspoord, met tal van manifeste onwaarheden.' 

Volgens Verhaeghe zal zijn cliënt volledig meewerken aan het gerechtelijk onderzoek en de waarheidsvinding. 'Om dit onderzoek niet te verstoren, zullen mijn cliënt en ik voorlopig niet meer communiceren over deze zaak. En indien we ons toch hiertoe genoodzaakt zouden voelen, zullen we dat via de geijkte kanalen doen', klinkt het nog.

Advocaat van getuigen tegen De Pauw

Zondag maakte de VRT overigens bekend dat Christine Mussche, bekend als advocate in zaken rond pedofilie in de Katholieke Kerk, de vrouwen gaat vertegenwoordigen die getuigden over het grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw.

De vrouwen hebben Mussche onder de arm genomen om te weten wat de gevolgen zullen zijn van het onderzoek dat zaterdagavond door het parket van Mechelen werd opgestart.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig