OH Leuven heeft haar eerste wedstrijd van de tweede periode in 1B niet kunnen winnen. Voor eigen volk geraakten de Leuvenaars niet voorbij Roeselare: 1-1. Esteban Casagolda had de thuisploeg nochtans in de achtste minuut al op voorsprong gebracht maar het leverde slechts een punt op na een ongelukkige owngoal van

Nick Gillekens. Nochtans kon OHL rekenen op de opvallende , vocale steun van enkele Leicester-fans die hun Belgische zusterclub (enthousiast) kwamen aanmoedigen...

OH Leuven kreeg zondag het bezoek van een 100-tal supporters van Leicester City. Zowel OHL als Leicester zijn eigendom van de Thaise King Power Group, dat het reisje van de fans betaalde. Na Nieuwjaar zullen de Leuven-fans eveneens de oversteek naar Engeland maken om een partij van de Engelse kampioen van 2016 bij te wonen. Ook dan wordt de rekening doorgestuurd naar de gemeenschappelijke hoofdsponsor.

“Stand up if you love Leuven”

“We are OHL”, en “Stand up if you love Leuven”, het was een geestige avond in Leuven. De supporters kregen een plaats in de grote tribune aan de overkant van de hoofdtribune en zorgden volgens OHL-voorzitter Chris Vandebroeck voor "een Britse kolkende sfeer". 

"Het initiatief kwam er op uitdrukkelijk verzoek van King Power om de supporters van beide ploegen de kans te geven te verbroederen. De Engelse supporters arriveerden zondagnamiddag en keren maandag huiswaarts. In januari krijgen evenveel supporters van OHL de kans om gratis de match Leicester-Watford bij te wonen. Iedereen zal zich daarvoor kandidaat kunnen stellen en de gelukkigen worden aangeduid via loting. Gezien het grote succes van de Engelse aanwezigheid vandaag vermoed ik dat dit een jaarlijks weerkerend evenement wordt. Aan de steun van de Engelse supporters tijdens de match heeft het zeker niet gelegen dat we vandaag niet gewonnen hebben", aldus Vandebroeck.

Ook bij de Engelse supporters vielen er veel enthousiaste geluiden te horen over het initiatief van King Power. Supporter Martin, die alle matchen van Leicester bijwoont, prees OHL omwille van de goede organisatie die Nigel Pearson, ex-trainer van Leicester, had neergezet en vond dat de ploeg verdiende om te winnen. "Wat nog ontbreekt is de laatste pas om kansen te creëren en een efficiënte afwerking. OHL bevindt zich nu op het niveau dat Leicester vijf jaar geleden had toen het zich in de Engelse tweede klasse bevond. Het was Pearson die de club indertijd naar de Premier League bracht. In januari zullen de OHL-supporters in Leicester kunnen zien hoe hun club binnen vijf jaar zal functioneren." 

Leicester is niet zomaar de eerste de beste club. Het Engels team won twee seizoenen geleden nog verrassend de Premier League. Het werd vorig jaar in de Champions League gekoppeld aan Club Brugge, de Britten haalden het twee keer. Spits Jamie Vardy is met voorsprong hun meest bekende speler.