Olivier Philippaerts maakt geslaagde comeback met zege in Grand Prix van Maastricht

Olivier Philippaerts heeft zondag de Grand Prix van de CSI-jumping in het Nederlandse Maastricht gewonnen. De 24-jarige Limburger vormde met de 11-jarige merrie Legend of Love de snelste van vier foutloze combinaties in een barrage met acht.

Philippaerts liet drie Nederlanders achter zich. Frank Schuttert (Chianti’s Champion), Lisa Nooren (Sabech d’Ha) en Kevin Olsmeyer (Dalvaro) lieten ook alle balken liggen, maar waren te traag om Philippaerts van de zege te houden. Philippaerts was de enige Belg in de barrage. Pieter Clemens (Corelli) werd 13e, Gudrun Patteet (Coco Berlini) 14e, Annelies Vorsselmans (Wilandro) 16e en Jos Lansink (Clooney) 22e.

Voor Olivier Philippaerts was de jumping van Maastricht het allereerste concours op niveau, nadat hij eind augustus in aanloop naar het EK een schouderblessure opliep. Vorig jaar won tweelingbroer Nicola Philippaerts de GP van Maastricht. Vader Ludo Philippaerts won de GP van Maastricht in 1990.

Olivier Philippaerts begon zonder druk en zonder competitieritme aan de opdracht. De voorbije dagen liet hij enkele puike resultaten optekenen, maar winst in de GP is de onverwachte kers op de taart. “Dit is buiten alle verwachtingen”, reageerde Philippaerts. “Ik wist dat Legend of Love in vorm was, maar had grote vraagtekens bij mijn eigen vorm. De voorbije dagen had ik weinig last en voelde ik me goed. Deze namiddag kwam alles samen en winnen we deze GP, die toch wel een grote emotionele waarde heeft voor onze familie. Dit resultaat is een flinke opsteker in aanloop van de wereldbekerwedstrijd van Stuttgart volgende week.”