Ook hinder in Genk na kwalificatie Marokko WK Voetbal
Themabeeld dienstvoertuig CARMA.

Feestvierders van de kwalificatie van Marokko voor het WK Voetbal in Rusland hebben zaterdagavond in Genk verkeershinder veroorzaakt.

Sommigen gooiden ook met stenen naar voorbijrijdende auto’s. Twee dienstvoertuigen van de politiezone CARMA raakten beschadigd door rondvliegende stenen. Dat maakte de politie zondag bekend.

Voetbal

Na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tussen Ivoorkust en Marokko zakten zaterdag rond 20.30 uur heel wat supporters af naar de Europalaan in Genk, ter hoogte van het station. Een stoet luid toeterende auto’s trok door het centrum. Feestvierders hingen uit voertuigen en zwaaiden met vlaggen. Dat leidde tot gevaarlijke verkeerssituaties, waarbij andere automobilisten gehinderd werden. Bij aankomst van een politieploeg werd het dienstvoertuig bekogeld.

Later op de avond speelde zich hetzelfde tafereel af op de Noordlaan in Winterslag (Genk). Daar kwam een dertigtal jongeren op straat. Ze hinderden het doorgaand verkeer, gooiden met stenen en stampten naar passerende voertuigen. Ook hier raakte een dienstvoertuig van de politie beschadigd.

Rond 23 uur keerde de rust weer.