Eén verdachte opgepakt  na rellen maar na verhoor vrijgelaten
Foto: ddl
Na de rellen die zaterdagavond plaatsvonden in het centrum van Brussel heeft de politie al één verdachte kunnen inrekenen. Die werd na verhoor echter vrijgelaten.

De verdachte werd vrijgelaten omdat er minstens voorlopig onvoldoende elementen waren om hem onder aanhoudingsbevel te plaatsen of rechtstreeks te dagvaarden. Dat meldt het Brusselse parket zondagavond.

'Het parket tilt zwaar aan de feiten en zal de daders vervolgen als we over voldoende elementen beschikken die de personen aan de rellen en plunderingen kunnen linken', klinkt het. 'In overleg met de politie werd een gerechtelijke taskforce opgericht om de daders van de rellen en plunderingen zo snel mogelijk te identificeren.'

Beeldmateriaal

De lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene doet een oproep aan iedereen die beeldmateriaal heeft van de rellen die zaterdagavond plaatsvonden in het Brusselse stadscentrum. Al dat beeldmateriaal kan via email overgemaakt worden aan de gerechtelijke taskforce die binnen de zone werd opgericht om de daders te identificeren, klinkt het op twitter.

 

 


De politie heeft ook een telefoonnummer geopend, 02/279.79.09, dat tot vrijdag 24 uur per dag operationeel is. Wie informatie heef over eventuele verdachten van de rellen en plunderingen, kan op dat nummer terecht.
Wie het slachtoffer geworden is van, of schade geleden heeft door de rellen en plunderingen, kan terecht op het hoofdcommissariaat van de Brusselse politie, aan de Kolenmarkt 30 te 1000 Brussel. Dat is de klok rond open en bereikbaar op het nummer 02/279.77.11.
 

Rellen

Na afloop van de kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap voetbal tussen Marokko en Ivoorkust kwam het zaterdagavond tot rellen aan de Beurs en op de Lemonnierlaan. Een 300-tal mensen liepen over wagens, beschadigden straatmeubilair en voorbereidingen voor Winterpret en bekogelden de politie. Ook werden wagens in brand gestoken en verschillende winkels geplunderd. De politie zette meermaals het waterkanon in om de relschoppers terug te drijven maar pas rond 0.30 uur keerde de rust weer.

Zaterdagavond en -nacht werd niemand opgepakt, maar de politie zal de beelden van de bewakingscamera’s gebruiken om de daders te identificeren, zo werd zondag al aangekondigd.