Belgische vrouwen behoren tot wereldtop op wereldbeker in Manchester
Foto: AFP

Lotte Kopecky en Jolien D’hoore doen het vooralsnog uitstekend op de Track World Cup in Manchester. Momenteel delen ze de leiding met Groot-Brittannië in de ploegkoers. Als de World Cup-ranking na de wedstrijden in Pruszkow en Manchester een waardevolle indicatie mogen zijn dan, is er goede hoop op eremetaal op het wereldkampioenschap in Apeldoorn.

Lotte Kopecky en Jolien D’hoore voeren met Groot-Brittanië de stand aan in de ploegkoers. Beide teams totaliseren 950 punten. Italië (800), Ierland (600) en Nederland (580) volgen op respectabele achterstand.

In de scratch moest D’hoore wereldkampioene Rachele Barbieri, die in Manchester won, laten voorgaan. De Italiaanse totaliseert na twee wedstrijden 825 punten, D’hoore 750. De Francaise Valentine Fortin volgt als derde met 540 punten.

In het omnium voert de Amerikaanse Jennifer Valente met 950 punten de ranking aan voor de Deense Amalie Dideriksen (800), de Francaise Laurie Berthon (700), Lotte Kopecky (575) en de Nederlandse Kirsten Wild (500), winnares in Pruszkow, maar er niet bij in Manchester.