Vandoorne niet tevreden met dertiende tijd:
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team
Stoffel Vandoorne wist zich niet in de top tien te kwalificeren voor de GP van Brazilië. Hij moest op Interlagos tevreden zijn met een dertiende tijd. Door de gridstraf van Daniel Ricciardo start de Belg wel als twaalfde aan de race.

"Ik ben niet volledig tevreden met de kwalificatie", viel Vandoorne meteen met de deur in huis na zijn dertiende tijd tijdens de kwalificatie voor de GP van Brazilië. "Het was een vreemde sessie voor ons. Het begon goed, want ik had een goed ritme in het eerste gedeelte van de kwalificatie. Ik ging ook steeds sneller."

"In Q2 was het moeilijker om de banden op de juiste temperatuur te krijgen. Ik weet niet waarom dat zo is. We zullen naar de data moeten kijken om te verklaren waarom ik tijdens mijn laatste run mijn tijd niet kon verbeteren." Vandoorne slaagde er dus niet om door te stoten naar het laatste kwalificatiegedeelte, in tegenstelling tot teamgenoot Fernando Alonso.

Voor de race op zondag hoopt Vandoorne dat de weersomstandigheden hem kunnen helpen. 

"Het is dit weekend lastig om het weer te voorspellen. Het is altijd beter voor ons als het wisselende weersomstandigheden zijn. We moeten afwachten wat het morgen wordt. Afwachten wat we kunnen doen vanaf de twaalfde plaats."

"Terugkijkend op vrijdag moet het voor ons een positieve race worden. We waren immers sterk op de langere runs. Het is moeilijk om in te halen, maar vanaf mijn startpositie zijn punten niet onmogelijk. Als we een goede start hebben en verder een perfecte race rijden, dan zijn punten zeker mogelijk."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: