Containerbrand bij Engie Electrabel onder controle
Foto: ssj
Zaterdagmiddag was er een grote brand uitgebroken in een container op de terreinen van Engie Electrabel in Drogenbos. De container bevat lithiumbatterijen, zo meldt de burgemeester. Intussen is de brand onder controle en is het rampenplan opnieuw opgeheven.

De brand bij Engie Electrabel veroorzaakte een grote rookwolk die licht giftig zou zijn. De brandweer was massaal ter plaatse om de brand onder controle te krijgen. Bij de bluswerken zou één brandweerman lichtgewond zijn geraakt.

Er vielen verder geen slachtoffers, maar door de toxische rook was het gemeentelijk rampenplan wel van kracht in Drogenbos. Op de Brusselse Ring was de afrit Anderlecht-Industrie een tijdlang afgesloten in beide richtingen. Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden, net als de inwoners van Vorst en Ukkel en bestuurders op de Brusselse Ring.

De brandweer heeft de brand intussen onder controle. Uit nieuwe metingen is gebleken dat de luchtkwaliteit opnieuw normaal is, waardoor alle preventieve veiligheidsmaatregelen opgeheven mogen worden, klinkt het. 'Er is geen gevaar meer voor de gezondheid, noch voor het milieu.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in