Deze foto maakt Colombiaans vrouwenteam boos
Paulina Vega Dieppa draagt het shirt van Colombia.

Terwijl voetballer James Rodriguez het nieuwe truitje van het mannenteam mocht voorstellen, koos Adidas voor het vrouwentruitje ex-Miss Colombia Paulina Vega Dieppa. ‘Waarom geen speelster?’

Het Colombiaanse vrouwenteam reageert misnoegd op de keuze voor het model. Adidas had beter een van de speelsters gekozen, klinkt het. Zoals de spits Catalina Usme.

‘Ik heb niets tegen Adidas en ik snap dat voetbal van iedereen is,of ze nu spelen of niet’, schrijft doelvrouw Vanessa Cordoba op sociale media. ‘Ik kan het zelfs appreciëren dat ze het shirt gaven aan een succesvolle en invloedrijke vrouw om het promoten. Maar uit respect zou een van onze speelsters het eerst moeten gedragen hebben. Zoals Catalina Usme bijvoorbeeld.’

Voor de mannen koost Adidas voor international en Bayern München-speler James Rodriguez als boegbeeld van de campagne. Het Colombiaanse mannenteam steunde de opmerking van keepster Cordoba, net als vele fans.

Dat beroemdheden mee voetbal promoten, daar heeft Cordoba geen problemen mee. Paulina Vega is naast model ook actrice en tv-presentatrice. Het vrouwenteam van Colombia werd tweede in de Copa America.