Ceo VRT: ‘Het zou mooi zijn als De Pauw stopt met ontkennen en knieval doet’
Paul Lembrechts. Foto: Jimmy Kets

Paul Lembrechts, de ceo van de openbare omroep, zegt in ‘Terzake’ op Canvas dat hij het een ‘bijzonder mooie geste zou vinden naar de slachtoffers, mocht Bart De Pauw echt zijn excuses aanbieden voor wat zich de voorbije jaren heeft voorgedaan’.

‘Mijn advies zou vandaag zijn - en ik denk dat dat een bijzonder mooie geste zou zijn naar de slachtoffers toe - dat Bart De Pauw, in plaats van ontkenningsgedrag te vertonen, misschien een keer een knieval doet en echt zijn excuses aanbiedt voor wat er zich heeft voorgedaan de voorbije jaren.’

Overigens gaf de ceo tekst en uitleg bij de beslissing van VRT en herhaalde dat hier niet over één nacht ijs is gegaan. Volgens hem waren de feiten ‘voldoende ernstig en erg voor de betrokkenen die het hebben meegemaakt’.

De feiten in kwestie waren van ‘die aard dat wij als VRT - een huis van vertrouwen - dat wij dat vertrouwen hoog willen houden. Als dat vertrouwen door iemand op die manier geschaad wordt, heb ik geen andere keuze dan daar tegen op te treden’, aldus Lembrechts.