Hilde van Mieghem: ‘Ik ken slachtoffers. Zij willen onderduiken en slapen niet’
Hilde Van Mieghem. Foto: frederik beyens

Actrice en regisseuse Hilde Van Mieghem kent naar eigen zeggen slachtoffers die te maken kregen met het grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw. Dat zegt ze aan VRT NWS. ‘Nee, ik ben niet geschrokken.'

‘De feiten die ik ken zijn ver voorbij de grens. De slachtoffers zijn bang en willen het liefst van al onderduiken’, zegt Van Mieghem.

De regisseuse bond de kat de bel aan tijdens een uitzending van ‘Alleen Elvis blijft Bestaan’. Daarin stelde ze, in de nasleep van de Weinstein-affaire, dat ook bij ons gevallen zijn van ernstig grensoverschrijdend gedrag. Van Mieghem noemde toen echter geen namen. Nu verduidelijkt ze dat ze het wel degelijk had over Bart De Pauw.

Naar eigen zeggen kent Van Mieghem verschillende slachtoffers. ‘Ik heb vandaag met enkele onder hen contact gehad. Zij beleven nu slapeloze nachten. Ze zijn bang en dat snap ik ook. Dit kan zo als een boemerang terugkomen. Ik ken dat spelletje. Het liefst van al willen ze onderduiken en niets met de zaak te maken hebben’, aldus nog van Mieghem.

Voorts benadrukt Van Mieghem nog niets te hebben tegen ‘flirten of seksueel getinte sms’jes’, maar dat ze 'heel duidelijk kan zeggen dat het voorbij de grens was'. 'Als mensen blijven doorgaan als er duidelijk ‘neen’ is gezegd, dan is er sprake van grensoverschrijdend gedrag.'