Dit zendt de VRT zondag uit in plaats van ‘Twee tot de Zesde Macht’
Veerle Baetens in ‘Tabula Rasa’. Foto: © VRT

Geen ‘Twee tot de Zesde Macht’ meer op de VRT. De openbare omroep maakte donderdag bekend dat het de zondagavondquiz schrapte in de nasleep van het ontslag van presentator Bart De Pauw na klachten over grensoverschrijdend gedrag. In de plaats zullen er zondagavond twee afleveringen van ‘Tabula Rasa’ worden uitgezonden, zo meldt VRT-woordvoerder Bob Vermeir aan onze redactie.

De VRT zal met onmiddellijke ingang stoppen met de uitzendingen van de zondagavondquiz ‘Twee tot de Zesde Macht’. Zo meldde de openbare omroep donderdag kort nadat de samenwerking met presentator Bart De Pauw werd stopgezet na meerdere klachten over grensoverschrijdend gedrag.

Het programma was afgelopen zondag nog goed voor 1.192.511 kijkers.

Ook de samenwerking met productiehuis Koeken Troef!, waarbij Bart De Pauw een leidende rol heeft, wordt bekeken, meldt Bob Vermeir, manager communicatie bij de VRT. ‘Aangezien Bart De Pauw, als presentator, regisseur, acteur, bedenker, bij elke productie van Koeken Troef! betrokken is, schorten we de samenwerking voorlopig op. We staan open voor een dialoog met het productiehuis om tot een constructieve oplossing te komen voor toekomstige producties’, luidt het.

Er is ook onduidelijkheid over ‘It’s Showtime’, het nieuwste project van Bart De Pauw voor VRT. De tragikomische reeks was al te zien op de betaalzender Telenet Play More en zou normaal gezien begin 2018 ook op de openbare omroep komen. Dat is nu echter niet meer zeker. ‘Ook daar beraden we ons nog over’, luidt het.