VRT zette eerder al medewerker aan de deur voor grensoverschrijdend gedrag
Foto: BELGA

In de nasleep van het ontslag van Bart De Pauw, is bekendgeraakt dat de openbare omroep enkele weken geleden een medewerker van de nieuwsdienst aan de deur heeft gezet wegens grensoverschrijdend gedrag.

De medewerker zou berichten naar een stagiaire hebben gestuurd. Het contract van de persoon in kwestie werd beëindigd voor grensoverschrijdend gedrag. 'Er was geen sprake van fysiek contact, alleen van ongepaste berichten', aldus woordvoerder Bob Vermeir die benadrukt dat het contract in onderling overleg beëindigd werd.

Donderdagavond maakte Bart De Pauw zelf bekend in een video dat hij ook hij ontslagen is door de openbare omroep. Midden oktober al riep de VRT in een persbericht medewerkers van externe VRT-producties op om bij de vertrouwenspersoon van de openbare omroep hun verhaal te doen, als ze geconfronteerd waren met overschrijdend gedrag. In enkele weken tijd deden meerdere vrouwen melding over het gedrag van Bart De Pauw op en naast de set.

De vrouwen beschuldigen hem van grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie. Zo getuigde een bekende Vlaamse actrice donderdag aan de redactie van Het Nieuwsblad dat ze herhaaldelijk seksueel getinte sms’en kreeg van Bart De Pauw

De Pauw zelf bepleit zijn onschuld: ‘Ik ontken niet dat ik sms’en gestuurd heb, maar stalking… dat is wel een zeer zware beschuldiging.'