Louis Michel zet in 2019 punt achter politieke carrière
Foto: Photo News

Voormalig vicepremier Louis Michel (MR) zet in 2019 een punt achter zijn politieke loopbaan. Dat jaar loopt zijn mandaat als Europees parlementslid af. 'Ik zal hoogst waarschijnlijk geen politiek mandataris meer zijn', kondigde Michel vrijdag aan op de RTBF-radio.

Louis Michel is de vader van premier Charles Michel. Hij beleefde zijn hoogdagen in de Belgische politiek als vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken in de regeringen-Verhofstadt, waarna hij Europees Commissaris werd. Sinds 2009 zetelt hij in het Europees parlement.

De minister van Staat zegt moeite te hebben zijn plaats te vinden in de huidige politieke wereld. Hij meent dat de opkomst van de sociale media het pad heeft geëffend voor simplismen. 'Er is geen confrontatie meer van ideeën, maar van emoties. Op die manier leid je het land niet', aldus Michel.

Volgens de voormalige vicepremier heeft de politieke wereld een groot deel van zijn morele autoriteit verloren als gevolg van recente schandalen waarbij mandatarissen betrokken waren. 'Sommigen hebben echt systemen in het leven geroepen die op een schandalige manier een aantal van hun vertegenwoordigers bevoordeelden. Dat heeft veel onrecht veroorzaakt', meent Michel.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in