Een bekende Vlaamse actrice getuigde donderdag aan de redactie van Het Nieuwsblad dat ze herhaaldelijk seksueel getinte sms’en kreeg van Bart De Pauw.

De actrice wou haar naam niet in de krant.

‘Hij sms’te me maandenlang bijna elke nacht “ik wil met u naar bed”. Aangenaam was het allerminst. Uiteindelijk maakte ik hem duidelijk dat het genoeg was. Toen volgde nog een laatste sms. “Oké, dan niet. Your loss”.’

Daarna werd de actrice nooit meer gevraagd voor castings van het productiehuis waar De Pauw bij betrokken was.

Ook De Standaard sprak de voorbije weken met vrouwen die vertelden er het slachtoffer van te zijn geweest. Geen van hen wil haar verhaal in de krant, sommigen relativeren de feiten, maar uit die getuigenissen kunnen we opmaken dat het gaat over een vorm stalking.

Midden oktober al riep de VRT in een persbericht medewerkers van externe VRT-producties op om bij de vertrouwenspersoon van de openbare omroep hun verhaal te doen, als ze geconfronteerd waren met overschrijdend gedrag. In enkele weken tijd deden meerdere vrouwen melding over het gedrag van Bart De Pauw op en naast de set.

De VRT weet zelf om welke vrouwen het gaat, alleen wil de omroep geen namen vrijgeven omdat het om een vertrouwelijke procedure gaat. Over hoeveel klachten het gaat, wil de VRT niet kwijt.

Bart De Pauw zelf bepleit zijn onschuld. Hij krijgt ook steun van vrouwelijke medewerkers bij zijn productiehuis Koeken Troef!