Vrouwelijke medewerkers Bart De Pauw publiceren steunbetuiging
Foto: Jimmy Kets

Een vrouwelijke medewerker van het productiehuis Koeken Troef! van Bart De Pauw heeft donderdagavond in naam van ‘De Vrouwen van Koeken Troef!’ een steunbetuiging voor De Pauw gelanceerd.

‘Het is voor ons erg pijnlijk om toe te kijken hoe onze baas en vooral ook goede vriend op deze manier aan de schandpaal wordt genageld’, klinkt het. ‘Als Bart kop van Jut moet zijn om te zorgen dat grensoverschrijdend gedrag de wereld moet uitgeholpen worden, so be it, maar laten we alsjeblieft geen Weinsteins maken van zij die het niet zijn.’ De VRT zet zijn samenwerking stop met de televisiemaker na klachten over grensoverschrijdend gedrag.

‘Eerlijk verteld’

Het personeel van Koeken Troef! zou vorige week al zijn samengeroepen door De Pauw en zijn echtgenote, die medezaakvoerder is van het productiehuis, met de mededeling dat er zich enkele anonieme getuigen hadden gemeld bij de VRT en dat de openbare omroep dat voldoende achtte om De Pauw te ontslaan. ‘Bart heeft ons toen eerlijk verteld waarover deze anonieme getuigenissen gaan’, klinkt het.

Verschillende vrouwelijke medewerkers van Koeken Troef! zouden een week eerder ook al gebeld zijn door een journalist met de vraag of De Pauw hen ooit had lastiggevallen. De medewerkers zouden uit de lucht zijn gevallen over dergelijke verhalen en geantwoord hebben dat De Pauw ‘in hun ogen niet zo in elkaar zat’.

De manier waarop de anonieme getuigenissen ‘op de hele Weinstein manier worden uitgespeeld’ klopt niet, klinkt het nog in de steunbetuiging. ‘De gevolgen die Bart, zijn gezin en heel het productiehuis moeten dragen zijn niet te overzien.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig