Gerecht vist 27 brandkasten uit gemeentelijke vijver van Elsene

Gemeentepersoneel van de gemeente Elsene heeft in de vijver aan de Generaal Degaullelaan vijftien brandkasten gevonden. Tijdens een grote bergingsoperatie werden er nog eens twaalf exemplaren gevonden. Voorlopig kunnen ze nog niet aan gerechtelijke dossiers worden gelinkt.

In de herfst is het water van de vijver blijkbaar helder. Na een tip vonden personeelsleden van de groendienst vijftien brandkasten die blijkbaar al geruime tijd in het water lagen.

Het parket van Brussel werd op de hoogte gebracht van de feiten en heeft verschillende onderzoeksdaden bevolen, waaronder het ter plaatse gaan van het laboratorium van de federale politie en de civiele bescherming.

‘Vier brandkasten werden op 8 november onmiddellijk uit het water gehaald en in beslag genomen door de lokale politie. De resterende brandkasten werden vandaag, donderdag, door de civiele bescherming uit het water gehaald. Tijdens die bergingsoperatie werden nog eens twaalf kluizen gevonden wat het totaal dus op 27 brengt’, zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket.

‘Op dit moment is het nog niet duidelijk of de teruggevonden brandkasten gelinkt kunnen worden aan een concreet dossier. Ook de eventuele inhoud van de brandkasten is nog niet gekend’, zegt Van Wymersch.