CULINAIR OVERZICHT

Dit zijn de smaakmakers
in de tiende editie van Bib Gourmand

9 november 2017jaz, edm

Op de uitreiking van de Michelinsterren is het nog even wachten, maar de culinaire gids pakt vandaag wel al uit met de tiende editie van de Bib Gourmand Benelux, met een overzicht van de beste restaurants waar u al voor 37 euro aan tafel kunt schuiven voor een driegangenmenu.

Het kleine broertje van de Michelingids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) voor maximaal 37 euro. In de tiende editie staan 44 nieuwe adressen, waarvan de helft in België.

Volgens Michael Ellis, internationaal directeur bij Michelin, zijn steeds meer gasten op zoek naar een restaurant met een stempel van Bib Gourmand. ‘Onze inspecteurs voelen het tijdens hun bezoeken: restaurateurs streven naar deze onderscheiding, ze doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken.’

Op de kaart vindt u een overzicht van alle Belgische bistro's die worden aangeprezen door de recensenten van Michelin.

Enkele van de nieuwkomers in Vlaanderen zijn Tou.Gou in Brugge (een lunchrestaurant dat eveneens meeneemgerechten aanbiedt), Faraya in Wemmel (authentieke Libanese keuken) en Schnitzel in Antwerpen (waar kleine bordjes met verzorgde gerechten op tafel komen), dat ook onze culinaire recensent erg kon bekoren.