Hert dat zich in het nauw gedreven voelde, doodt jager met zijn gewei
Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Wat een normale hertenjacht had moeten worden, liep fataal af voor Regis Levasseur. Toen een volwassen hert zich in het nauw gedreven voelde, viel hij aan. De 62-jarige jager overleefde het voorval van maandagmorgen niet. Dat schrijven verschillende lokale media.

In een bos vlakbij de Franse stad Compiègne ging Regis Levasseur geregeld jagen samen met zijn vereniging. De man was heel ervaren en wist precies wat hij deed. ‘Jagen was niet zomaar een hobby voor Regis, het was zijn leven’, laten zijn vrienden weten.

Op die noodlottige dag deed Regis dienst als ‘drijver’, of ook wel ‘klopper’ genoemd. Die persoon moet de dieren uit hun schuilplaats zien te lokken, door lawaai te maken of met stokken tegen objecten in hun buurt te slaan. Een drijver is vaak niet gewapend. Toch besloot hij naar een hert van ongeveer vijf jaar oud toe te gaan dat in de struiken verborgen lag.

‘Normaal vlucht het dier dan, maar deze keer niet’, vertelt Guy Harlé, de voorzitter van de plaatselijke jachtvereniging aan de lokale media. ‘Het kwam achter hem aan en besloot aan te vallen.’ De 62-jarige maakte geen schijn van kans tegen het woedende dier. Het hert greep hem met zijn gewei en doorboorde zijn lichaam. ‘Zo’n steekwonde voelt alsof er tientallen messen tegelijkertijd steken. We konden niets meer voor hem doen.’

Levasseur laat een verloofde achter, waarmee hij over enkele maanden in het huwelijksbootje zou stappen. Wat er met het hert gebeurde, is niet bekend.