Maker Pokémon Go werkt aan Harry Pottergame

Er is goed nieuws voor de miljoenen fans van de magische wereld van Harry Potter. Niantic, het bedrijf dat Pokémon Go ontwikkelde, werkt aan een spel over Harry Potter in augmented reality. Volgens nieuwssite Techcrunch wordt het spel in 2018 gelanceerd.

Lopen we volgende zomer met z’n allen magische wezens te vangen of spreuken aan te leren in plaats van Pokémon te vangen? De kans is reëel nu blijkt dat Niantic, het bedrijf dat Pokémon Go ontwikkelde, bekendmaakte dat het samen met Warner Bros werkt aan een spel dat de naam ‘Harry Potter: Wizards Unite’ zou krijgen.

De fans dromen er al langer van en het gerucht deed ook al lange tijd de ronde, aangezien het bedrijf al eerder de rechten kreeg om een applicatie te ontwikkelen.

Volgens Techcrunch zijn er nog weinig details bekend over het spel. Net zoals Pokémon Go zal het spel zich in een augmented reality afspelen. Gebruikers moeten dus in de echte wereld op pad om uitdagingen te overwinnen of punten te verzamelen. Bij Pokémon Go gingen de 750 miljoen gebruikers massaal op jacht naar figuurtjes die op hun camera verschenen in parken, in winkels of onder het bureau van hun collega.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig