Rajoy: ‘Premier Michel is mijn enige gesprekspartner in België’
Mariano Rajoy. Foto: EPA-EFE

Spaans premier Mariano Rajoy is tevreden met de uitspraken die zijn Belgische ambtgenoot Charles Michel (MR) vanochtend in de Kamer deed over de Catalaanse kwestie. ‘Ik ben het volledig met premier Michel eens’, aldus Rajoy op Twitter.

‘Ik hoef me niet uit te spreken over het Spaanse verzoek om de afgezette Catalaanse president Carles Puigdemont uit te leveren. Dat is een zaak voor het gerecht’, verklaarde premier Michel vanochtend in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. ‘Laat het gerecht werken, de regering hoeft zich daar niet over uit te spreken.’

Dat klonk de Spaanse premier Rajoy blijkbaar als muziek in de oren. 'Ik ben het volledig eens met premier Charles Michel, die mijn enige gesprekspartner is in België: we moeten de rechtspraak respecteren en de onafhankelijkheid van de Belgische en Spaanse rechters', verklaarde Rajoy op Twitter.

Daarmee lijkt Rajoy ook te verwijzen naar de kritiek van N-VA-voorzitter Bart De Wever en N-VA-ministers Jan Jambon en Johan Van Overtveldt op de Spaanse regering. Van Overtveldt verklaarde gisteren nog 'het een vreemde situatie te vinden dat er in een democratie mensen voor hun politieke mening in de gevangenis zitten'.