Sabine Peeters maakt capsulecollectie voor Xandres
Sabine Peeters is make-upartieste, voorvechtster van body positivity en auteur van het boek ‘Lief voor mij Lijf’. Binnen enkele maanden mag ze aan dat lijstje nog ontwerpster toevoegen, want in februari brengt ze een capsulecollectie uit in samenwerking met het Belgische merk Xandres Xline.

”Het Belgische merk Xandres Xline (de lijn van Xandres vanaf maat 44, red.) en ik hebben altijd een speciale relatie gehad”, schrijft Sabine op haar blog That’s Sway. Ik ben al een aantal jaren hun make-upartieste voor verschillende shoots en ik draag hun stukken geregeld: het is één van de weinige Belgische plus size-merken die echt interessant zijn.'

De liefde was wederzijds, want Xandres Xline heeft Sabine gevraagd om een capsulecollectie voor curvy girls samen te stellen. 'Ik heb het jaren moeilijk gevonden om mezelf te kleden: ik voelde me niet comfortabel en verstopte mezelf onder donkere, goedkope kleding. Er was geen licht, klasse of persoonlijkheid. Daarom wilde ik iets fris en jong ontwerpen.' Haar inspiratie haalde ze in Mexico, bij haakwerk en cactussen, die vertaald werden in vrolijke prints en een kleurrijke collectie, die in februari verwacht wordt.

Peeters klaagde vorige week in een opiniestuk voor De Standaard nog de schadelijke gevolgen van de dieetindustrie aan en hield een pleidooi om jonge meisjes vaker in contact te brengen met de diversiteit aan lichaamsvormen die ook de realiteit zijn.