Klacht tegen VTM en Geronimo na aflevering met zelfdoding
Foto: Helden Van Hier: In de lucht

Luc Janssens (55), wiens zoon Timothy in april uit het ­leven stapte, dient een klacht in tegen VTM en productiehuis Geronimo.

In een aflevering van Helden van hier: in de lucht ­vernam zijn vrouw details over de wanhoopsdaad van hun zoon. ‘Details waar de hulpverleners op het moment zelf vaag over waren gebleven, om ons de ­gruwel te sparen’, zegt hij.

In de bewuste aflevering is te zien hoe de hulpdiensten zich naar het station van Beernem reppen voor de wanhoopsdaad. Hun commentaren liegen er niet om: het is een gruwelijk ­tafereel. Voor de moeder van ­Timothy, die nietsvermoedend zat te kijken, was meteen duidelijk dat het over haar zoon ging, ook al werd zijn identiteit niet bekendgemaakt.

Het gezin contacteerde VTM en Geronimo, maar een duidelijke uitleg kwam er volgens Janssens niet. Hij schakelde een advocaat in. ‘Wij dienen klacht in tegen VTM en stellen het ­productiehuis in gebreke’, zegt meester Thomas Vandemeulebroucke. ‘Ze hadden deze mensen moeten waarschuwen.’

‘We betreuren ten zeerste wat er is gebeurd’, zegt VTM-woordvoerster Sara Vercauteren. ‘We willen uitdrukkelijk onze excuses overmaken.’

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan contact opnemen op het gratis nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.