Schutter Texas ontsnapte in 2012 uit psychiatrisch ziekenhuis
Foto: AFP

De dader van de schietpartij in Texas is in juni 2012, toen hij nog bij de luchtmacht zat, ontsnapt uit een psychiatrisch ziekenhuis in Santa Teresa (New Mexico). Dat blijkt uit een politierapport. Devin Kelly werd uiteindelijk weer gevat in El Paso (Texas).

In het rapport wordt Kelly omschreven als 'een gevaar voor zichzelf en anderen'. Daarnaast luidt het dat de man wapens in de luchtmachtbasis Holloman in New Mexico, waar hij gestationeerd was, had gesmokkeld en dat hij doodsbedreigingen had geuit tegen zijn superieuren.

De feiten dateren van na de beschuldigingen tegen hem over agressie tegen zijn vrouw en stiefzoon. Uiteindelijk werd hij daarvoor later in 2012 veroordeeld door een militaire rechtbank. Hij zat een jaar in de cel en werd in 2014 ontslagen uit de luchtmacht.

De 26-jarige Devin Patrick Kelley opende zondag het vuur in een kerk in het dorp Sutherland Springs (Texas). Zesentwintig personen kwamen daarbij om, twintig raakten gewond. De schutter werd achteraf dood aangetroffen in zijn wagen.

Speurders hebben beslag kunnen leggen op de gsm van de schutter, maar zijn er voorlopig nog niet in geslaagd om er toegang toe te krijgen.