Amazon brengt zijn Prime-aanbod naar de Benelux. Inclusief video op aanvraag à la Netflix.

De Amerikaanse e-commercereus Amazon lanceert vandaag Prime in de Benelux. Dat is een abonnementsformule waarmee de klant onbeperkt gratis levering van pakjes geniet, en een videoaanbod.

Amazon Prime wordt aangeboden aan een introductieprijs van 3,99 euro per maand, of een jaarlidmaatschap van 49 euro. Er is ook een gratis proefperiode van 30 dagen. Klanten die Prime hebben, betalen geen verzendkosten meer op de bezorging van een ongelimiteerd aantal pakjes, die de volgende dag worden geleverd.

Films en series streamen

Daarnaast zorgt Prime voor enkele andere diensten, zoals Prime Video. Dat is een Netflix-achtig streamingaanbod van films en tv-series. Daaronder enkele exclusieve Amazon-reeksen zoals The Grand Tour, de nieuwe reeks van Jeremy Clarkson & co van Top Gear destijds, en reeksen zoals The Man in the High Castle, Transparent en American Gods. Prime Video werpt zich met name in de VS almaar meer op als een concurrent voor Netflix. Maar een vertegenwoordiger van Amazon Europe kon niet vertellen hoe het Belgische aanbod van Prime Video zich zal verhouden tegenover het aanbod van Netflix in ons land.

Totaal nieuw is Prime Video niet echt. Vorig jaar al konden Belgische klanten zich via de Franse Amazon-site abonneren. Het aanbod films en series was toen nog mager en Nederlandstalige ondertitels afwezig. Amazon Europa kon niet meedelen of er dit keer wél Nederlandstalige ondertitels zouden zijn.

Naast gratis levering en video krijgen Prime-abonnees ook diensten zoals online opslagcapaciteit voor foto’s, toegang tot gaming-community Twitch, Amazon’s koopjesdag ‘Prime Day’ en exclusieve aanbiedingen.

Duitse site

De komst van Amazon Prime naar België houdt echter niet in dat er plots ook een Belgische ‘Amazon.be’-site bestaat. Nederlandstalige klanten moeten zich nog steeds richten tot het Duitse ‘Amazon.de’, en kunnen daar als taal ‘Nederlands’ kiezen. Volgens Amazon is dat zo omdat de Duitse winkel de grootste van Europa is qua aanbod. Maar het is evenzeer zo dat Amazon simpelweg niet in het bezit is van het website-adres Amazon.be. Die is immers in handen van de verzekeringsfirma Baloise.

Franstalige Belgen moeten zich overigens nog steeds tot de Franse Amazon-site richten.