FC Keulen gaat in beroep bij UEFA tegen zware straf na Europa League-duel tegen Arsenal
Foto: EPA-EFE

FC Keulen heeft bij de Europese Voetbalbond (UEFA) beroep aangetekend tegen de zware straf die de Bundesliga-club kreeg voor de ongeregeldheden met supporters tijdens de Europa League-wedstrijd van medio september in Londen tegen Arsenal.

De UEFA legde Keulen eind oktober een boete van 60.000 euro op. Daarnaast moet de club ook de schade vergoeden aan Arsenal. Verder kregen de Keulen-fans een voorwaardelijke straf opgelegd: als ze zich de komende twee jaar nog eens misdragen, moet er een uitwedstrijd zonder bezoekende supporters gespeeld worden.

Zo’n 20.000 Keulense fans waren medio september afgezakt naar Londen voor hun eerste Europese wedstrijd in 25 jaar, terwijl er slechts 3.000 uittickets beschikbaar waren voor de partij tegen Arsenal. Sommige supporters probeerden dan maar op eigen initiatief toegang tot het stadion te verkrijgen. Ze gingen stewards te lijf, waarop de politie moest ingrijpen. Uiteindelijk kon de partij in het Emirates Stadium met een uur vertraging afgetrapt worden.

“Ook na grondige analyse van de motivering van de sanctie is het voor ons niet te begrijpen dat het wangedrag van een kleine minderheid fans een zodanig drastische straf voor de club met zich meebrengt”, verklaart de club. Volgens FC Keulen waren de problemen ook gedeeltelijk te wijten aan een gebrekkige organisatie in Londen.

FC Keulen gaat in beroep bij UEFA tegen zware straf na Europa League-duel tegen Arsenal
Foto: AFP