Evi Van Acker: “Ik heb het zeilen nog geen moment gemist”
Foto: BELGA

Evi Van Acker kondigde in september het einde van haar zeilcarrière aan en was zo maandag voor het laatst aanwezig tijdens de huldiging van de Vlaamse medaillewinnaars op EK’s en WK’s door minister van Sport, Philippe Muyters. Van Acker behaalde eind augustus nog zilver op het WK in de Laser Radial-klasse, haar laatste topprestatie op het hoogste niveau. “Het was het juiste moment om te stoppen”, liet Van Acker optekenen. “Ik heb de sport nog geen moment gemist.”

“Of ik de sport al gemist heb? Werkelijk nog geen moment”, opende Van Acker al lachend. “Neen, even serieus: mijn tijd was gekomen en ik ben heel gelukkig op dit moment. Ik heb de voorbije maanden veel gereisd, ben verhuisd en neem de tijd om nieuwe dingen te ontdekken. Het spreekwoord “onbekend is onbemind” bevat zeker een grond van waarheid.”

Toch begint het al opnieuw te kriebelen bij Van Acker om zich ergens in vast te bijten. “Ik ben volop aan mijn toekomst aan het werken. Ik het al enkele sollicitaties achter de rug en ga nu bekijken welke uitdaging ik aanneem. Er zijn verschillende opties. Dat kan in om het even welke sector zijn. Ik ben natuurlijk altijd gefascineerd en gepassionneerd geweest door sport, maar het zou ook zomaar kunnen dat ik iets ga doen met mijn diploma van bio-ingenieur. Voeding is ook altijd een passie geweest. We zullen zien, maar op dit moment is er nog niets concreet.”