Ambitieuze Victor Campenaerts: “Lotto Soudal was sportief de beste keuze”
Foto: Photo News

Wielrenner Victor Campenaerts was maandag aanwezig bij de huldiging van de Vlaamse atleten, die de afgelopen zes maanden een medaille wonnen op EK’s en WK’s. De Antwerpenaar, die zelf in augustus de Europese titel tijdrijden op zijn naam schreef, keek al even vooruit naar volgend seizoen, wanneer hij opnieuw de kleuren van Lotto Soudal verdedigt.

De 26-jarige Campenaerts was als belofte al lid van Lotto Soudal U23. Nadien volgden passages bij Topsport Vlaanderen en LottoNL-Jumbo om komend seizoen terug te keren naar de oude stal. “Mijn overgang naar Lotto was een sportieve keuze”, opende Campenaerts. “Lotto is een Belgisch team en zocht een toptijdrijder, met liefst de Belgische nationaliteit. Ik paste perfect in dat profiel. Ik voelde meteen dat de teamleiding geloofde in mijn kwaliteiten. Ik zal komend seizoen de vrijheid krijgen om mijn eigen kans te mogen gaan. Dat was een punt dat ik erg belangrijk vond. Ik praatte namelijk ook nog met andere ploegen, maar die konden mij dat niet garanderen.”

Campenaerts snijdt het onderwerp zelf aan. Hij was na zijn Europese titel gegeerd wild op de transfermarkt. “Ik had de teams inderdaad voor het uitkiezen. Bijna alle topteams hebben naar mij geïnformeerd. Ik heb ook om de tafel gezeten met Team Sky, maar ik vond mezelf niet klaar om daar nu te rijden. Ik wil mijn eigen kans blijven gaan, en dat kon bij hen niet. Ik heb nog even getwijfeld omdat Sky op technologisch gebied echt de top is. Maar ik vind mezelf nog te jong om in dienst van andere renners te rijden. Op een later tijdstip in mijn carrière zou ik het zeker opnieuw overwegen.”

Campenaerts is ambitieus

Campenaerts wil zich volgend seizoen immers graag herpositioneren in het peloton. “Ik wil meer dan enkel tijdritten winnen”, klonk het ambitieus. “Ik zou graag meespelen om eindwinst in rittenkoersen als de Binckbank Tour, de Ronde van Groot-Brittannië of de Ronde van Denemarken. Meerdaagse wedstrijden zonder een uitgesproken heuvelachtig parcours. Op de lange termijn moet misschien Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico mogelijk zijn, maar daar mik ik komend jaar nog niet op.”

De Europees kampioen tijdrijden kon meegeven dat hij in 2018 voor “99,9 procent” zeker opnieuw naar de Ronde van Italië trekt. Dit jaar reed hij de Giro vooral in dienst van zijn Nederlandse kopman Steven Kruijswijk. “De Giro telt volgend jaar twee of drie vlakke tijdritten en daar wil ik gaan voor ritwinst.” Later op het jaar is er ook nog het WK in Innsbruck. “Maar dat zal waarschijnlijk te zwaar zijn”, aldus de Antwerpenaar. “Ik heb de klim in Oostenrijk al eens verkend en die is niet van de poes. Qua kampioenschappen zijn de Olympische Spelen in Tokio in 2020 ook een groot doel. Het is nog veraf en het parcours is nog niet bekend, maar de Spelen zijn een droom en tegen dan wil ik nog verder staan in mijn carrière.”