Hoe werken de sterren van justitie?
Sven Mary in ‘Strafpleiters’. Foto: VRT Woestijnvis 2017

Misdaad lijkt driester en radicaler dan vroeger, de impact van sociale media op de rechtsgang is immens. Het vonnis van een volksjury lijkt al geveld nog voor er een proces is gekomen. Gilles De Coster peilt in Strafpleiters naar de impact van het werk van de steradvocaten. Wie daar geen zin in heeft, kan genieten van The Legacy of The bridge on the river Kwai.

1 STRAFPLEITERS

Canvas 21.15-22.00 uur

We bewonderen strafpleiters graag om hun superkracht: nooit uit het veld te slaan, altijd gewapend met een vlijmscherp antwoord. Maar laat hun werk nooit een wrange nasmaak na? Zijn ze nooit eens bang van een klant? Gilles De Coster heeft zes afleveringen de tijd om Walter Damen, Sven Mary en zes collega’s te verhoren. Nu maar hopen dat er toch eens eentje twijfelt.

2 THE BRIDGE ON THE RIVER KWAI

Caz 20.40-23.30 uur

Destijds werd dit oorlogsdrama uit 1957 bekroond met zeven Oscars. Maar nog sterker is dat het de tand des tijds al meer dan een halve eeuw doorstaat.

3 THE LEGACY

NPO2 22.55-00.00 uur

Hoe zouden de erfgenamen van kunstenares Veronika Gronnegaard het nog stellen? Aan het begin van hun derde seizoen lijkt alles op haar landgoed rustig, maar wie de eerste twee seizoenen volgde van deze classy Deense soap, weet dat dat niet lang duurt.