Philippe Muyters huldigt recordaantal Vlaamse atleten
Foto: Philippe Muyters

Philippe Muyters (N-VA), Vlaams minister van Sport, heeft maandagnamidag in het Errerahuis in Brussel de Vlaamse medaillewinnaars op EK’s en WK’s van het afgelopen half jaar in de bloemetjes gezet. “We mogen als Vlaanderen fier zijn zo’n grote delegatie sporters hier vandaag te kunnen ontvangen”, begroette de minister de atleten.

De 57 individuele atleten en vier teams, die gehuldigd werden, bezorgden Vlaanderen de voorbije zes maanden liefst 106 medailles. “Het Errerahuis wordt hier stilaan te klein”, stak Muyters van wal. “We hebben nooit eerder zo’n grote delegatie atleten mogen ontvangen. Dit bewijst nog maar eens dat wij onderschat worden op sportgebied. Dat ben ik grondig beu. Vlamingen zijn altijd zo bescheiden. Misschien moeten we in die optiek maar eens een voorbeeld nemen aan de Nederlanders. Al moeten we verder ook niet te veel naar onze noorderburen kijken (lachend).”

Ook de grote diversiteit sprak de minister aan. “We huldigen hier atleten in kleine sporten en grote sporten, maar vooral de diversiteit valt mij op. In het verleden las ik steeds luidop de lijst van de gehuldigde atleten voor, maar daar is nu werkelijk geen beginnen aan.”

Tot slot richtte Muyters zich nog tot de voorbeeldfunctie van de atleten. “Jullie zorgen ervoor dat mensen sport gaan beoefenen. Jong en oud raakt geïnspireerd door jullie prestaties. Jullie zijn dan ook een voorbeeld voor heel Vlaanderen.”