Wiet besteld op ‘Gentstudent’ wordt aan huis geleverd
Foto: IF

Via de website Gentstudent.nl kun je probleemloos wiet bestellen in Nederland en thuis laten leveren. Voor wie geen joints kan rollen, zijn er kant en klare exemplaren te koop.

Online drugs bestellen is geen nieuw fenomeen, maar de rechtstreekse verwijzing naar de stad Gent is dat wel. De naam van het Nederlandse bedrijf verwijst naar de populaire snapchatgroep ‘Gentstudent’. ‘Daar zijn heel wat studenten lid van en dat is onze grootste doelgroep’, zegt het bedrijf.

Om reclame te maken, laat Gentstudent.nl visitekaartjes verspreiden in de gebouwen van de universiteit en de hogescholen en in cafés. Reclame gericht op meerderjarigen dus. Maar onlangs doken er ook van die kaartjes op in een middelbare school. De lokale politie kent Gentstudent.nl en is een onderzoek gestart. ‘Het is helaas niet eenvoudig om daartegen op te treden’, zegt politiewoordvoerder Dirk De Sutter. ‘De naam mag dan Gents zijn, dit overschrijdt ons territorium want je kunt ook van buiten Gent drugs bestellen. Het verdelen van die kaartjes is strafbaar omdat het een eerste aanzet is tot druggebruik. Wie betrapt wordt, wacht vervolging.’

De politie roept handelszaken op om de kaartjes te verwijderen als ze die aantreffen in hun zaak. ‘Dat is de eerste manier om de drugshandel tegen te gaan’, zegt De Sutter.