Opnieuw overval op Colruyt
Foto: BELGA

Twee gemaskerde mannen hebben maandagochtend een medewerker van het Colruyt-filiaal in Evere overvallen. Dat meldt het Brusselse parket.

Volgens zowel Colruyt als het parket drongen twee overvallers de winkel bij opening binnen en eisten het aanwezige geld. Beiden zouden volgens het parket gemaskerd geweest zijn. Het is niet duidelijk of ze ook gewapend waren.

Eerder was gezegd dat de medewerker op weg naar de bank werd overvallen, maar dat wordt door Colruyt ontkend.

Vorige week maandag werd een medewerker van het Colruyt-filiaal in Laken ook al het slachtoffer van een gewapende overval. Toen overvielen twee gemaskerde en gewapende mannen het slachtoffer in de ondergrondse parkeergarage van de supermarkt, bedreigden hem met een vuurwapen en gingen ervandoor met de tas die het slachtoffer bij zich had. In die tas zou de inhoud van de kassa’s gezeten hebben, maar dat kon het Brusselse parket niet bevestigen. Het slachtoffer bleef bij de overval wel ongedeerd.

Volgens het parket is het nog niet duidelijk of er een link is tussen beide overvallen.

‘Wij behandelen deze zaken als losstaande feiten’, klinkt het bij Colruyt. ‘In het kader van de veiligheid van onze medewerkers en klanten wensen we hier geen verdere informatie over te geven.’