Jonge Belgische wielrenner (20) dood aangetroffen in bed

Drama in de wielerwereld, waar afgelopen nacht Bjarne Vanacker overleed. Het twintigjarige talent uit Torhout werd dood in zijn bed aangetroffen, zo werd bevestigd aan onze redactie. Zijn ploeg EFC-L&R-Vulsteke reageert met verslagenheid. “Hij gaf zich altijd voor 100 procent en was voorbestemd om profrenner te worden”, klinkt het.

“Bjarne Vanacker was het tweede jaar bij ons in de ploeg, een beloftevolle renner”, verklaart Pollentier. “Ik vernam dat hij in zijn slaap zou overleden zijn. Wij hebben nooit weet gehad dat er problemen waren met het hart van Bjarne. Elk jaar worden onze renners gescreend en nooit was er een opmerking. Het overlijden van Bjarne komt zeer hard aan. We gaan vanavond eens overleggen wat we kunnen doen om zijn ploegmakkers op te vangen na dit zware verlies.”

De 20-jarige wielrenner uit Torhout won vorig jaar zijn eerste wedstrijd als eerstejaarsbelofte, in het West-Vlaamse Pittem. In de Ronde van Lombardije voor beloften finishte hij dit jaar als 15e. De Tour de Piemonte beëindigde hij met een vierde plaats in het eindklassement.

Jonge Belgische wielrenner (20) dood aangetroffen in bed
Bjarne Vanacker won in 2016 in Pittem zijn eerste wielerwedstrijd als belofte. Foto: Twitter
Jonge Belgische wielrenner (20) dood aangetroffen in bed
Foto: Twitter