Tweehonderd Catalaanse burgemeesters komen naar Brussel
Foto: Photo News

Morgen komen tweehonderd Catalaanse burgemeesters naar Brussel om uitleg te geven over de toestand in Catalonië. Dat bericht de Catalaanse krant La Vanguardia.

Bedoeling is om ‘uit eerste hand’ informatie te geven over wat er momenteel in de regio gebeurt, onder meer over het opsluiten van regeringsleden en de toepassing van het beruchte grondwetsartikel 155.

De burgemeester van Premia de Mar (Barcelona) en voorzitter van de Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, en de burgemeester van Vilanova i la Geltru (Barcelona) en voorzitster van de Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, hebben de reis maandag in een interview met Catalunya Radio aangekondigd. De beslissing om naar Brussel te komen, is vrijdag genomen op een gezamenlijke vergadering.

De burgemeesters reizen op en af naar Brussel en zullen samen met Europarlementsleden hun opwachting maken. Er wilden naar verluidt nog meer burgemeesters meekomen, maar er zijn niet genoeg beschikbare vluchten.

Anderzijds zullen dinsdag ook leden van de Catalaanse vereniging van ondernemers die tegen onafhankelijkheid zijn, naar Brussel komen. Zij geven om 12.30 uur een persconferentie vanuit het Europees parlement.