Droevig nieuws: Denis Dasoul, een Belgische ex-voetballer van Standard, Genk en Antwerp, overleed op 34-jarige leeftijd toen hij getroffen werd door bliksem terwijl hij aan het surfen was voor het eiland Bali.

De voormalige verdediger van Standard, Genk en Antwerp was een avonturier, ook al tijdens zijn professionele carrière. De Luikenaar genoot zijn jeugdopleiding bij Standard maar koos in 2001 al snel voor buitenlandse passages in Italië ( Perugia, Foggia) en Oostenrijk (Bregenz). Hij voetbalde ook even in eigen, land voor Genk (2002), Antwerp (2004) en Union (2006).

De voormalige jeugdinternational (U17 tot U21) hing in 2015 bij Val Fassotte zijn schoenen aan de haak en trok richting Australië op zoek naar avontuur. Intussen woonde hij er. Het surfen werd hem afgelopen woensdag fataal toen hij getroffen werd door een blikseminslag tijdens een trip naar het eiland Bali.

“We hebben het tragische heengaan vernomen van Denis Dasoul, die gevormd werd op Standard van 1991 tot 2001. Ons oprechte medeleven aan zijn familie en naasten”, klinkt het op de website van de Luikse club.