Krijgen we in 2018 een titelstrijd tussen Hamilton en Verstappen?
Max Verstappen Foto: Red Bull Racing
Door de sterke prestaties van Max Verstappen lijkt het erop dat we ons volgend jaar mogen verwachten aan een duel tussen Hamilton en de jonge Nederlander. De Britse viervoudige wereldkampioen is alvast op zijn hoede.

Hamilton ziet in Verstappen de grootste uitdager in de strijd om de titel in 2018. Hij is onder de indruk van hoe het Nederlandse wonderkind de GP van Mexico domineerde.

“De uitdaging die komt uit de hoek van Ferrari en Red Bull zal volgend jaar nog groter worden,” aldus Hamilton. “De F1 staat niet stil, er zit altijd wel iemand op vinkenslag om mijn positie over te nemen.”

“Max zit klaar om ze over te nemen. Ik zal een tandje moeten bijsteken om hem voor te blijven en dat motiveert me,” besluit Hamilton.

Verstappen is het helemaal eens met de Brit en dat vertelt hij in een gesprek met ‘The Drive’ website.

“Dat zal hij inderdaad moeten doen,” begint de Nederlander. “Daarmee wil ik niet kwaadspreken over Lewis maar als je zoals hij vier titels behaald hebt dan bestaat de kans dat de scherpte wat verdwijnt.”

“Ik vind dat wanneer je op een bepaald punt komt waar je weer een echte uitdaging van iemand krijgt je in staat moet zijn om weer een tandje bij te steken.”

Hij vindt ook dat Mercedes niet meer zo dominant was als de voorgaande jaren en hij wijst ook op de vooruitgang die Red Bull gemaakt heeft sinds de zomerstop.

“Het gaat vooral over het totaalpakket,” aldus Verstappen. “Je kan ook niet ontkennen dat hij de drie voorgaande jaren steeds in de beste auto gezeten heeft. Dat helpt natuurlijk ook.”

“Dat doet trouwens geen afbreuk aan de prestaties van Lewis, hij is een natuurtalent. Dat is het verschil tussen hem en zijn teamgenoten. Daarom wint hij kampioenschappen en zij niet, hij is gewoonweg beter dan hen.”

“Hopelijk hebben wij volgend jaar tenminste hetzelfde pakket en zijn we zo in staat om weerwerk te bieden. Dat blijft echter altijd afwachten maar ik denk wel dat we ons lesje dit jaar welgemeend hebben, we moeten namelijk van bij het begin bij de les zijn.”

“Het belangrijkste is dat we veel ronden kunnen rijden om zo de auto te kunnen begrijpen. De achterstand die we dit jaar hadden opgelopen tegenover Ferrari en Mercedes was te wijten aan het geringe aantal rondjes die we tijdens de testdagen voor het seizoen gereden hadden. Dat is namelijk cruciale informatie en dat moeten we dit jaar veranderen,” besluit Verstappen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: