Lichaam slachtoffer aanslag New York terug in België
In Staden werd ook een rouwregister geopend voor Ann-Laure Foto: ap

Het stoffelijke overschot van Ann-Laure Decadt is sinds zondagochtend terug in België. De 31-jarige vrouw uit Staden kwam vorige dinsdag om het leven bij de terreuraanslag in New York. Burgemeester Francesco Vanderjeugd bevestigt het nieuws. Ze wordt op 11 november begraven.

Zondagochtend omstreeks 07.40 uur is het stoffelijk overschot aangekomen op Brussels Airport. De familie was aanwezig toen de lijkkist uit het vliegtuig van United Airlines werd gedragen.

‘De familie is diep aangeslagen maar wenst hun dank uit te drukken aan allen die de repatriëring mogelijk maakten. Men wenst ook in het bijzonder de directie, het luchthavenpersoneel en de medewerkers van het protocol van Brussels Airport, die diep ontroerd waren, te danken voor hun inzet, medeleven en verbondenheid’, aldus de burgemeester.

Nu het lichaam is vrijgegeven door de Amerikaanse autoriteiten, kon er ook een datum vastgepind worden voor de uitvaartplechtigheid. De jonge vrouw zal op 11 november om 10 uur begraven worden in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Oostnieuwkerke, deelgemeente van Staden en de woonplaats van Ann-Laure. Daags vooraf staat er een wake gepland.

De 31-jarige vrouw was vorige week op citytrip in New York met haar moeder en zussen. Zij werd tijdens een fietstocht gegrepen door de dader van de aanslag. Ze laat een man en twee jonge zoontjes na.

Straks neemt de langeafstandsloper uit Roeselare Koen Naert deel aan de marathon van New York. Hij zal die opdragen aan Ann-Laure en alle slachtoffers van de terreurdaad.