Karatetrap komt Evra duur te staan: Olympique Marseille schorst speler met onmiddellijke ingang
Foto: rr

Olympique Marseille heeft vrijdagavond laten weten linksachter Patrice Evra met onmiddellijke ingang te schorsen. Evra misdroeg zich donderdagavond tijdens de verplaatsing van l’OM bij het Portugese Vitoria Guimaraes in de Europa League.

Evra ging voor de aftrap in de clinch met een meegereisde supporter van Marseille. Na een woordenwisseling verkocht de Fransman hem een trap in het aangezicht. Daarop werd hij door de scheidsrechter in de catacomben uitgesloten.

LEES OOK: Karatetrap van Evra aan supporter

Olympique Marseille beloofde eerder op de dag een intern onderzoek te starten. De eerste resultaten van ons onderzoek brengen nu onacceptabel gedrag van Evra naar voren. “Zijn gedraag als professional was misplaatst”, aldus de Zuid-Fransen. Mogelijke disciplinaire sancties kunnen nog volgen.

De club vervolgt ondertussen haar onderzoek, maar geeft ook mee dat de desbetreffende supporters Evra enkele erg zware verwijten naar het hoofd slingerden. “De club wil alle middelen gebruiken die in haar macht liggen om de individuen te vinden, die onder het mom van hun passie voor l’OM, de reputatie van de club bezoedelen en de spelers aanvallen in plaats van te steunen.”

Marseille verloor de partij bij Vitoria Guimaraes uiteindelijk met 1-0.