Mexicaanse bendeleider vermoord bij plastische chirurgie
De foto op het opsporingsbericht van Martin. Foto: rr

De Mexicaanse kartelbaas Jesus ‘El Kalimba’ Martin is maandag vermoord op de operatietafel. Dat hebben de autoriteiten van de deelstaat Puebla vrijdag verklaard. De man zou een plastische ingreep ondergaan om van gezicht te veranderen.

De Mexicaanse autoriteiten waren al een tijdje op zoek naar Martin. Hij was de vermoedelijke leider van een kartel dat zich vooral bezighield met diefstal van benzine. Waarschijnlijk wou hij na plastische chirurgie een andere identiteit aannemen om zo uit de handen van het gerecht te blijven.

Naast Martin werden in het ziekenhuis nog een vrouw en twee andere mannen vermoord, naar verluidt door mannen van Martins eigen bende. De politie vermoedt dat de moord op Martin beraamd werd door ‘El Irving’, de leider van een rivaliserende groepering. Maar ook het personeel van het bewuste ziekenhuis wordt nog ondervraagd.

In de deelstaat Puebla werden maandag in totaal twaalf mensen vermoord. Vermoedelijk houden ook die moordpartijen allemaal verband met de rivaliteit tussen beide bendes.