Meteen Belgisch goud op Track World Cup in Polen: Lotte Kopecky wint puntenkoers
Foto: twitter

Op de eerste dag van de Track World Cup in het Poolse Pruszkow was het meteen prijs voor de Belgen: Lotte Kopecky won de puntenkoers.

Kopecky, die een jaar vol kommer en kwel achter de rug heeft, is terug van weggeweest. Op het EK in Berlijn flirtte Lotte al met eremetaal. In de puntenkoers op de Track World Cup in het Poolse Pruszkow mikte Kopecky meteen in de roos.

Met de Oekraïinse Ganna Solovei en de Francaise Coralie Demay versierde Kopecky rondewinst.

In het wedstrijdbegin mengde Kopecky zich niet in de spurten. De Amerikaanse Jennifer Valente en de Nederlandse Kirsten Wild bestookten elkaar. Op weg naar rondewinst won Kopecky een tussenspurt en dat volstond voor goud, voor Solvei en Demay.

Wederoptredende Jolien D’hoore vijfde in scratch

Eerst versierden de Litouwse Olivija Baleisyte en de Russische Mariia Averina rondewinst in de scratch. In een latere fase deden de Poolse Justyna Kaczkowska en in het slot de Britse Leah Evans hen dat na en meteen waren de podiumplaatsen gaan vliegen. Evans won uiteindelijk voor Averina en Kaczkowska. Jolien D’hoore won de spurt voor rang vijf.

Lindsay De Vylder vijfde in puntenkoers

Lindsay De Vylder reed een verdienstelijke puntenkoers. De Kazak Nikita Panassenko versierde als enige rondewinst. De Vylder bleef tot diep in de finale in de running voor eremetaal. Panassenko won, de Griek Christos Volikakis (die de eerste twee spurten won) eindigde tweede nadat hij ook de slotspurt won voor De Vylder. De Vylder strandde zo op rang vijf.