Movistar wil Sky onttronen met duo Quintana-Landa en (eventueel) Valverde
Foto: EPA-EFE

Na drie opeenvolgende Tourzeges van Team Sky en Chris Froome vindt Movistar het welletjes. De Spaanse wielerploeg wil volgend jaar een gooi doen naar de eindoverwinning in de Ronde van Frankrijk, en lijkt daarvoor te gaan rekenen op het duo Nairo Quintana-Mikel Landa. Met Alejandro Valverde houdt Movistar bovendien nog een ervaren speerpunt achter de hand.

“We vertrekken van een idee om met de drie de Ronde af te werken”, vertelde Eusebio Unzué, teammanager van Movistar, vrijdag tijdens een persmoment in Spanje. “Maar niets ligt al volledig vast.”

Quintana probeert al enkele jaren tevergeefs om de eindoverwinning te pakken. De 27-jarige Colombiaan eindigde wel al drie keer op het Tourpodium, maar stelde deze zomer teleur met een twaalfde plaats.

Landa verliet dan weer afgelopen augustus Sky voor Movistar. De 27-jarige Spanjaard maakte in de voorbije Ronde van Frankrijk heel wat indruk als meesterknecht van Froome. Hij eindigde zelf als vierde, op ruim twee minuten van zijn kopman.

Voor Valverde lijkt de Tour momenteel minder van belang. De 37-jarige Spanjaard, die afgelopen editie al vroeg uitviel in Frankrijk, vertelde vorige maand in de Spaanse pers vooral te mikken op de Ardense klassiekers, de Ronde van Italië, de Ronde van Spanje en de wereldtitel op de weg.