WB-piste in Pruszkow: Ploegenachtervolgers openen met valse noot
Foto: Twitter BELCyclingTeam

De WB-wedstrijden in Pruszkow zijn niet onder het beste gesternte gestart voor de Belgische delegatie. Sasha Weemaes, Gerben Thijssen, Lindsay De Vylder en Kenny De Ketele slaagden er niet in om zich te plaatsen voor de reeksen. Ze realiseerden in de kwalificaties de negende tijd, 4.03.270., het Belgisch record staat op 3.59.951. Italië realiseerde de beste tijd, 3.58.784., Polen strandde op 3.59.729. en werd tweede.

In Berlijn overleefden de Belgen op het EK de kwalificaties maar net na een valpartij van de Britten in het slot. Annelies Dom, Gilke Croket, Saartje Vandenbroucke en Lotte Kopecky, 4.35.609., bleven ruim 4’’ boven het Belgische record. Net als hun mannelijke collega’s geraakten ze niet door de kwalificaties.

Het Belgische kwartet eindigde negende en laatste. Italië (4.24.006.) realiseerde de besttijd voor Canada (4.25.378.), Groot-Brittanië (4.25.986.) en Duitsland (4.30.656.).

Lotte Kopecky en Jolien D’hoore vanavond in actie

Jolien D’hoore, die na een rustperiode de draad opnieuw oppikt, rijdt vanavond de scratch. Lotte Kopecky neemt deel aan de puntenkoers. Er waren kwalificaties voorzien, maar die vallen weg omdat het toegelaten aantal deelnemers niet werd overschreden. Zondag rijden D’hoore en Kopecky, de regerende wereldkampioenen, de ploegkoers.

Goed nieuws voor Robbe Ghys en Lindsay De Vylder

In de puntenkoers wist Lindsay De Vylder zich te plaatsen voor de finale vanavond. In zijn heat behaalde hij de derde plaats.

Robbe Ghys rijdt zaterdag de finale van de scratch. Hij kwalificeerde zich met een vierde tijd in de voorrondes.