ABVV waarschuwt voor stunt met bedrijfswagen
De Opel Corsa van de huishoudhulpen bij Het Poetsbureau. Foto: rr

Volgens de socialistische vakbond moet een huishoudhulp bij Het Poetsbureau per maand 255 euro loon inleveren om een bedrijfswagen te ‘krijgen’.

Het Poetsbureau voert al enkele weken een opvallende reclamecampagne waarbij kandidaat-huishoudhulpen de belofte krijgen van ‘de hoogste lonen in de sector’ en aanspraak maken op een bedrijfswagen.

Volgens Het Poetsbureau is de aanwervingscampagne een groot succes, maar bij de concurrerende dienstenchequesbedrijven is veel kritiek te horen op de ‘stunt’ met de bedrijfswagen. Ze noemen het ‘misleiding’ omdat de huishoudhulpen loon moeten inleveren in ruil voor een bedrijfswagen.

De socialistische vakbond ABVV sluit zich aan bij die kritiek. ‘Die poetsvrouwen krijgen geen echte salariswagen. Ze moeten er loon en andere voordelen, zoals maaltijdcheques, voor inleveren.’

255 euro verlies

Het ABVV heeft, op basis van een contractvoorstel door Het Poetsbureau aan een kandidate, berekend dat het verlies tot 255 euro kan oplopen.

Het gaat om een poetshulp die 24 uur per week werkt en daarmee per maand een nettoloon verdient van 1.116 euro en 4 euro per dag aan maaltijdcheques.

‘Een nieuwe wagen klinkt aanlokkelijk’, zegt ABVV-secretaris Issam Benali. ‘Maar wie niet voor financiële verrassingen wil komen te staan, maakt best op voorhand een berekening. We waarschuwen onze leden voor de misleidende reclame en raden aan te uit te tellen wat het leasevoorstel voor een Opel Corsa maandelijks zal kosten.’